Caplan Ab

Caplan Ab är en i Seinäjoki baserad expert inom mekanikbranschen. Vi erbjuder er vår omfattande expertis inom planering och supporttjänster. Vi skapar mervärde för era produkter och möjliggör kostnadseffektiv tillväxt för ert företag.

Caplans historia

I början av vår berättelse uppfann under lekens gång tre för varandra helt okända pojkar diverse apparater och smidde planer för hur de kunde förverkligas. De ledde aldrig till faktiska produkter, men gnistan för design och en önskan om att skapa hade fötts. I ett senare skede byttes leksakerna ut till större apparater och en förståelse för mekanik och tillämpningen av olika tillverkningstekniker började intressera i sådan utsträckning att de började sikta på framtida skolning och studier inom branschen. Efter studierna fick de praktisk erfarenhet på olika jobb inom teknikbranschen.

 

vå av personerna i berättelsen inledde år 2007, fortfarande omedvetna om varandra, företagsverksamhet inom designbranschen. Samma år grundades både Harri Sepponens Hisano Engineering och Sami Kangas KH-Plan Oy. Under årens lopp blev ensamföretagandet bekant för bägge och tanken på att utveckla och utvidga företaget vaknade.

Vid möten i samband med gemensamma arbetsprojekt leddes konversationen in på bådas liknande upplevelser, och en halvt skämtsam tanke om fusion vaknade. Detta följdes av ett verkligt övervägande av ett eventuellt samarbete och dess möjliga form. Vid den här tidpunkten anslöt sig berättelsens tredje unga man, Jani Erkkilä, till gänget. Harri hade blivit bekant med Jani redan under mopedtiderna och visste att hans färdigheter och personlighet var väl lämpade för det planerade samarbetet. Efter långa diskussioner och noggrann planering bestämde sig trion för att börja utveckla företagsverksamheten mot en gemensam dröm.

 

Caplan Ab: s verksamhet inleddes den 1 september 2015. Vår verksamhet drivs fortfarande av en passion för utveckling och design samt en önskan om att få skapa. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi nya produkter, vi är involverade i ett flertal olika projekt och samtidigt växer vi också som företag. Idag är vi en expertorganisation inom automatisering och mekanik vad gäller design och supporttjänster. Eftersom vi som sydösterbottningar vill erbjuda våra partners mer, har vi sammanfattat vårt motto enligt följande:

Vi vill vara er mest kompetenta, pålitliga och er verksamhet på bästa sätt stödjande samarbetspartner.
2015

Grundat

16

Experter

850

Omsättning 2019 K/€

12

Tillväxt / %

Caplan som arbetsgivare

Väx med oss! Vi är ett tillväxtföretag utan tillstymmelse till hierarki. Vårt marknadsområde ligger huvudsakligen i Finland och vi sysselsätter för närvarande sexton experter inom planeringsbranschen.

 

Vår kundbas är bred och representerar ett brett spektrum av industribranscher. Därför kan vi erbjuda mångsidiga uppgifter och garantera att arbetet är intressant och ger goda möjligheter till professionell utveckling.

 

Vi har utvecklat ett sätt att arbeta som känns rätt för oss – enkelt, effektivt men ändå flexibelt. Vårt sätt att arbeta i vår elektroniska driftsmiljö hjälper oss att fokusera på det väsentliga.

 

Vi utför också systematisk produktutveckling gällande vår interna verksamhet så vi även i framtiden utgör en pionjär inom organisering. Vi vill vara den bästa partnern för våra kunder och vi vill också vara den bästa arbetsgivaren!

Caplan som arbetsgivare

Våren 2016 anslöt sig ingenjör Ismo Rajala till Caplans team som den ”första” medarbetaren. Ismo kommenterar sina två år på Caplan enligt följande:

Caplan har ett positivt och avslappnat, men också ett riktigt kunnigt och professionellt team som det är trevligt att jobba med. Uppgifterna har varit varierande och intressanta. De senaste verktygen i branschen gör arbetet enklare och effektivare. Caplan investerar i kompetens, så alla är väl positionerade för att vidareutveckla och öka sin egen kompetens.

Ismo Rajala
ingenjör
Caplan Ab

Lediga platser

AUTOMAATIOSUUNNITTELIJA

 

Jo muutaman vuoden työkokemusta keränneenä automaatioinsinöörinä Beckhoff -logiikkajärjestelmien ohjelmointi ja käyttöönotto sekä käyttöliittymien ohjelmointi sujuvat sinulta luontevasti. Piirikaavioiden tulkinta, servotekniikka ja monipuolinen mekatronisten toimilaitteiden tuntemus ovat osa jokapäiväistä työtäsi ja olet kiinnostunut oppimaan koko ajan uutta. Asiat hoidat tarvittaessa myös englanniksi.

 

Matkustushalukkuus ja kokemus piirikaavio- ja layout-suunnittelusta, samoin kuin kokemus tietokantasovelluksista, pilvipalveluista ja logiikkojen rajapinnoista tiedonsiirrossa ovat eduksi katsottavia asioita.

 

Työskentelemme reippaalla asenteella haastavassa ja monipuolisessa projektiympäristössä. Tiimimme jäsenet työskentelevät itseohjautuvasti, johon annamme yrityksenä tarvittavan tuen. Monipuolisten tehtävien ja koulutuksen avulla mahdollistamme kehittymisen ja menestymisen ammatissasi.

 

Hakuaika: Hakemukset on jätettävä viimeistään 15. lokakuuta 2020, mutta paikka täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä.

 

Lähetä ansioluettelo ja vapaamuotoinen hakemus palkkatoivomuksella osoitteeseen caplan@caplan.fi. Ilmoitathan myös, kauanko hakemuksesi on voimassa. Lisätietoja tehtävästä antaa Mika Pekkanen, suunnittelupäällikkö, automaatio: 050 470 0801.

Personal

Jani Erkkilä, toimitusjohtaja, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

Jani Erkkilä

VD
+358 (0)50 308 9950
jani.erkkila[ at ]caplan.fi

Harri Sepponen, markkinointipäällikkö, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

Harri Sepponen

marknadsförings- och försäljningschef
+358 (0)50 545 0204
harri.sepponen[ at ]caplan.fi

Sami Kangas, suunnittelupäällikkö, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

Sami Kangas

planeringschef / mekanik
+358 (0)40 592 5849
sami.kangas[ at ]caplan.fi

Mika Pekkanen, planeringschef, automatik, Caplan Ab

Mika Pekkanen

planeringschef / automatik
+358 (0)50 470 0801
mika.pekkanen[ at ]caplan.fi

Ismo Laitila, suunnittelija, Caplan Oy

Ismo Rajala

designer / mekanik

Kimmo Talja, suunnittelija, Caplan Oy

Kimmo Talja

designer / mekanik

Heikki Laitila, suunnittelija, Caplan Oy

Heikki Laitila

designer / mekanik

Teemu Södergård, suunnittelija, Caplan Oy

Teemu Södergård

designer / mekanik

Jouni Ojala, suunnittelija, Caplan Oy

Jouni Ojala

designer / mekanik

Jukka Kuhalampi, suunnittelija, Caplan Oy

Jukka Kuhalampi

designer / mekanik

Rainer Riihikangas, suunnittelija, Caplan Oy

Rainer Riihikangas

designer / mekanik

Juha Keski-Luopa Caplan Ab

Juha Keski-Luopa

designer / mekanik

Juha Ylisaari, designer, mekanik, Caplan Ab

Juha Ylisaari

designer / mekanik

Tommi Kaataja, designer, mekanik, Caplan Ab

Tommi Kaataja

designer / mekanik

Tommi Kaataja, kraftanalytiker, Caplan Ab

Tuomas Katajamäki

kraftanalytiker

Juho-Pekka Hietamäki, designer, automatik, Caplan Ab

Juho-Pekka Hietamäki

designer / automatik

uusi_tyontekija_jolla_ei_viela_kuvaa_caplan_oy

Kunde du vara följande?

Kontakta oss för att diskutera.

Case

Våra kunders

framgångsberättelser

Tjänster

Expertis inom

design av

automatisering och mekanik