Automaatiosuunnittelu

Automaation suunnittelupalvelut

Automaatiosuunnittelumme palvelee pääasiassa koneautomaation ja tehdasautomaation ympäristöissä. Pitkän ja ajantasalla olevan kokemuksemme ansiosta automaatiojärjestelmät suunnitellaan toimiviksi ja varmoiksi kokonaisuuksiksi. Järjestelmien elinkaaren aikana myös ylläpidämme sekä muokkaamme automaation sopimaan kulloiseenkin tarpeeseen. Työskentelemme joko itsenäisesti tai osana tiimiänne, aina yhteistyössä kanssanne.

 

“Tahdomme olla osaavin, luotettavin ja parhaiten toimintaanne tukeva yhteistyökumppani”.

 

Automaatiosuunnittelua toimitamme esimerkiksi koneita ja laitteita valmistaville yrityksille, elintarviketeollisuuteen ja prosessiteollisuuteen. Piirikaavio- ja lauout-suunnittelun myötä automaatiosuunnittelun palveluista koostuu automatisoinnin jokaisen vaiheen kattava palvelu. Lisäksi palvelutarjontaa voidaan täydentää mekaniikkasuunnittelulla, teknisellä laskennalla ja projektin hoidolla, jolloin koko työn ulkoistaminen onnistuu vaivattomasti. Joustava toimintatapamme mahdollistaa juuri resurssienne ja tarpeenne mukaisen palvelukokonaisuuden.

 

Näissä voimme olla avuksi:

Logiikkaohjelmointi PLC

Suunnitteletteko automaattista järjestelmää, mutta logiikan valinta, ohjelmointi ja käyttöönotto on vierasta tai resurssit siihen ovat rajalliset? Tarjoamme vuosien kokemuksella ohjelmointisuunnittelupalveluita pääsääntöisesti Beckhoffin logiikoilla ohjattuihin järjestelmiin. Myös muiden valmistajien logiikat ovat meille tuttuja. Autamme mielellämme myös logiikkajärjestelmän valinnassa jo esisuunnitteluvaiheessa, jolloin järjestelmä saadaan vastaamaan todellista tarvetta ja pitämällä mahdollinen laajennettavuus selkeänä mielessä.

Käyttöliittymät HMI

Jokainen automaattinen järjestelmä, olipa se esimerkiksi pieni lajitteluyksikkö, tai suuri tuotantolinja, tarvitsee käyttöliittymän. Se voi olla muutaman painonapin, merkkivalon ja vääntökytkimen sisältävä yksinkertainen operointipaneeli tai moderni ja skaalautuva graafinen kosketusnäyttö. Tarjoamme käyttöliittymäsuunnittelupalveluja pieniin ja suuriin tarpeisiin aina käyttöliittymän esisuunnittelusta graafiseen ohjelmointiin, käyttöönottoon ja käyttökoulutukseen saakka.

Tiedonkeruu

Nykyajan tietoyhteiskunnassa tietoa tarvitaan ja kerätään yhä enemmän. Tämä koskee myös tuotantolaitoksia ja -linjoja, unohtamatta pienempiä järjestelmiä. Tarjoamme tiedonkeruun suunnittelu- ja määrittelypalvelut käyttöönne aloittamalla tarpeen määrittämisestä. Pienimmillään tiedonkeruu voi olla yksinkertaista tekstitiedostoon kirjaamista, kun taas suurimmissa järjestelmissä dataa kerätään erilaisiin tietokantoihin tai nykyajan trendin mukaisesti pilvipalveluihin. Vuosien kokemuksella löydämme oikean ratkaisun tarpeeseenne ja toteutamme sen yhdessä kanssanne.

Servomoottorien liikeenohjaus

Suuri dynamiikka, tarkka paikoitus ja toistotarkkuus, äärimmäisen nopeat kiihdytykset ja jarrutukset. Jos edellä mainitut avainsanat täsmäävät ratkaisutarpeeseen, on servotekniikka oikea ratkaisu sovellukseenne. Servotekniikka yhdistettynä logiikkaohjattuun järjestelmään graafisella käyttöliittymällä tarjoaa huippumodernin ympäristön, olipa kyseessä koneistuskeskus tai vaikkapa testausjärjestelmä, jolta vaaditaan suuria fyysisiä toistotarkkuuksia tai nopeita suunnanmuutoksia. Tarjoamme käyttöönne palvelut aina ratkaisun määrittämisestä käyttöönottoon ja käyttökoulutukseen saakka.

Taajuusmuuttajakäytöt

Mietitkö ratkaisua turhaan tai liian nopeasti pyörivälle moottorikäytölle? Olipa kysymyksessä tuotantolinjan linjamoottori tai kiinteistön HVAC-laite, taajuusmuuttaja tarjoaa ratkaisun ongelmaan. Taajuusmuuttajakäytöllä kyetään tehostamaan moottorikäytön toimintaa säätämällä esimerkiksi moottorin pyörimisnopeus oikeaksi ja näin säästämään energiaa tehokkaasti, joka on tämän päivän megatrendi ja näkyy myös käyttökustannuksissa. Tarjoamme suunnittelupalveluja pääasiassa koneita ja laitteita valmistaville yrityksille kohteisiin, jossa moottorin säätö taajuusmuuttajalla tulee kysymykseen.

Toimintakuvaukset

Koneen toiminta on kristallinkirkkaana mielessä, mutta kuinka se kerrotaan koneen ohjausta suunnittelevalle taholle? Tähän ongelmaan törmätään automaatiossa toistuvasti. Lähes aina automaatiosuunnittelutyötä aloitettaessa lähtötiedot ovat vajaat ja tämä hidastaa ja hankaloittaa suunnittelutyön aloittamista puhumattakaan kustannuksien kasvamisesta. Kokemuksellamme tarjoamme asiantuntija-avun laitteenne toimintakuvauksen laatimiseen lähtötietojen ja keskusteluiden pohjalta, mikä luo pohjan tehokkaalle ja määrätietoiselle ohjelmointi- ja käyttöönottoprojektille.

Piirikaavio- ja layoutsuunnittelu

Olemme apunanne sähkö- ja automaatiosuunnittelun jokaisessa vaiheessa aina esisuunnittelun komponenttimäärittelystä alkaen tarjoten viimeistellyt ja puhtaaksi piirretyt sähkö- ja automaatiodokumentit. Tarjoamme käyttöönne sähkö- ja automaatiosuunnittelupalvelut moderneilla työkaluilla. Suunnittelumateriaali sisältää mm. sisällysluettelot, piirikaaviot, keskuksien layout:t sekä osa- ja kaapeliluettelot.

Virtuaalinen käyttöönotto ja testaus

Virtuaalinen käyttöönotto ja testaus -osion tekstisisältö tulee tähän. Lisätään myöhemmin.

Robotiikka

Robotiikka -osion tekstisisältö tulee tähän. Lisätään myöhemmin.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Jani Erkkilä, toimitusjohtaja, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

Jani Erkkilä

toimitusjohtaja
+358 (0)50 308 9950
jani.erkkila[ at ]caplan.fi

Harri Sepponen, markkinointipäällikkö, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

 Harri Sepponen

Markkinointipäällikkö
+358 (0)50 545 0204
harri.sepponen[ at ]caplan.fi

Sami Kangas, suunnittelupäällikkö, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

Sami Kangas

suunnittelupäällikkö, mekaniikkasuunnittelu
+358 (0)40 592 5849
sami.kangas[ at ]caplan.fi

Mika Pekkanen, suunnittelupäällikkö, automaatiosuunnittelu, Caplan Oy

Mika Pekkanen

suunnittelupäällikkö, automaatiosuunnittelu
+358 (0)50 470 0801
mika.pekkanen[ at ]caplan.fi

Caset

Asiakkaidemme

menestystarinoita

Palvelut

Automaation ja mekaniikan

huippuosaamista

suunnitteluun