Automaatiosuunnittelu

Automaatiosuunnittelun palvelut

Automaatiosuunnittelu on suunnattu koneita ja laitteita valmistaville yrityksille ja prosessiteollisuuteen. Automaatiosuunnittelumme palvelee pääasiassa koneautomaation ja tehdasautomaation ympäristöissä.

 

Pitkän kokemuksemme ansiosta olemme luotettava kumppani toimintavarman automaatiojärjestelmän kokonaisuuden suunnitteluun. Ylläpito huolehtii automaatiojärjestelmien elinkaaren aikana ajantasaisuudesta ja soveltuvuudesta kaikkiin automaatiotarpeisiin.

 

Tarjoamme jokaiseen automaatiosuunnitteluvaiheeseen kattavan palvelukokonaisuuden. Automaation palvelutarjontaa voidaan täydentää muun muassa piirikaavio- ja layout-suunnittelulla, digitaalisilla palveluilla, mekaniikkasuunnittelulla, teknisellä laskennalla ja projektinhallinnalla, jolloin koko työn ulkoistaminen onnistuu vaivattomasti. Digital Twin -tekniikan avulla voimme testata automaatiojärjestelmiä jo suunnittelun aikana ilman katkoksia tuotannossa.

 

Joustava toimintatapamme antaa mahdollisuuden koota juuri tarpeenne ja resurssienne mukaisen palvelukokonaisuuden. Työskentelemme joko itsenäisesti tai osana tiimiänne, aina yhteistyössä kanssanne.

Näissä voimme olla avuksi:

PLC-ohjelmointi

Suunnitteletteko automatisointia, mutta automaatiosuunnittelu, PLC-ohjelmointi ja logiikkaohjelmointi sekä käyttöönotto ovat vierasta tai resurssisi rajalliset? Tarjoamme ohjelmointisuunnittelupalveluita logiikoilla ohjattuihin järjestelmiin vuosien kokemuksella.

 

Olemme Beckhoff Automation Oy:n sertifioitu partneri. Myös muiden valmistajien logiikat ovat meille tuttuja. Autamme mielellämme logiikkajärjestelmän valinnassa jo esisuunnitteluvaiheessa. Näin järjestelmä saadaan vastaamaan todellista tarvetta, ja laajennusmahdollisuudet otetaan huomioon jo alusta lähtien.

Käyttöliittymät HMI

Jokainen automaattinen järjestelmä tarvitsee käyttöliittymän, olipa se pieni lajitteluyksikkö tai suuri tuotantolinja. Käyttöliittymä tai HMI (human-machine interface) voi olla yksinkertainen operointipaneeli, joka sisältää muutaman painonapin, merkkivalon ja vääntökytkimen, tai moderni ja skaalautuva graafinen kosketusnäyttö.

 

Käyttöliittymäsuunnittelupalvelumme sopivat pieniin ja suuriin tarpeisiin aina käyttöliittymän esisuunnittelusta graafiseen ohjelmointiin, käyttöönottoon ja käyttökoulutukseen saakka.

Servomoottorien liikkeenohjaus

Suuri dynamiikka, tarkka paikoitus ja toistotarkkuus, äärimmäisen nopeat kiihdytykset ja jarrutukset. Jos edellä mainitut avainsanat täsmäävät tarpeeseen, on servotekniikka oikea ratkaisu sovellukseenne.

 

Servotekniikka – yhdistettynä logiikkaohjattuun (PLC) järjestelmään graafisella käyttöliittymällä (HMI) – tarjoaa huippumodernin ympäristön, oli kyseessä sitten testausjärjestelmä tai koneistuskeskus, jolta vaaditaan suuria fyysisiä toistotarkkuuksia tai nopeita suunnanmuutoksia. Asiantuntijamme auttavat aina ratkaisun määrittämisestä käyttöönottoon ja käyttökoulutukseen saakka.

Taajuusmuuttajakäytöt

Mietitkö ratkaisua turhaan tai liian nopeasti pyörivälle moottorikäytölle? Olipa kysymyksessä tuotantolinjan linjamoottori tai kiinteistön HVAC-laite, taajuusmuuttaja tarjoaa ratkaisun ongelmaan.

 

Taajuusmuuttajakäytöllä tehostetaan moottorikäytön toimintaa esimerkiksi säätämällä moottorin pyörimisnopeus oikeaksi. Näin säästetään tehokkaasti energiaa, ja se näkyy suoraan myös käyttökustannuksissa. Suunnittelupalvelumme on tarkoitettu pääasiassa koneita ja laitteita valmistaville yrityksille kohteisiin, jossa moottorin säätö taajuusmuuttajalla tulee kysymykseen.

Toimintakuvaukset

Koneen toiminta on kristallinkirkkaana mielessäsi, mutta kuinka se kerrotaan koneen ohjausta suunnittelevalle taholle? Tähän ongelmaan törmätään automaatiossa toistuvasti. Lähes aina lähtötiedot ovat vajavaiset, mikä hidastaa ja hankaloittaa automaatiosuunnittelutyön aloittamista ja kasvattaa kustannuksia.

 

Asiantuntijamme laativat laitteenne toimintakuvauksen lähtötietojen ja keskusteluiden pohjalta. Toimintakuvaus luo pohjan tehokkaalle ja määrätietoiselle ohjelmointi- ja käyttöönottoprojektille.

Piirikaavio- ja layout-suunnittelu

Teemme sähkö- ja automaatiosuunnittelua moderneilla työkaluilla. Toteutamme viimeistellyt ja puhtaaksi piirretyt sähkö- ja automaatiodokumentit aina esisuunnittelun komponenttimäärittelystä alkaen. Suunnittelumateriaali sisältää muun muassa sisällysluettelot, piirikaaviot, keskuksien layout-suunnittelun sekä osa- ja kaapeliluettelot.

Robotiikka

Onko teillä robotti, tai mietittekö robotin hankkimista? Osana automaatiopalveluitamme tarjoamme laajan ratkaisun robotiikkaan. Osaamisemme kattaa robotin tai robottisolun ohjelmoinnin sekä mekaanisen varustelun eri tarkoituksiin. Suunnittelijoillamme on alan viimeisin koulutus ja käytännön kokemus – he hallitsevat käyttöympäristöt ja useiden robottivalmistajien tuotteet.

 

Testaus- ja tiedonkeruupalveluidemme avulla tuemme liiketoimintaanne koko robotisoinnin elinkaaren ajan.

 

Robotiikkapalveluihimme kuuluvat muun muassa seuraavat:

  • robottien ja robottisolujen ohjelmointi ja suunnittelu
  • yhteistyörobotit
  • robottien työkalut ja lisälaitteet
  • koneturvallisuus
  • etäohjelmointi
  • tiedonkeruu ja raportointi
  • robotisointiin liittyvät automaatiojärjestelmät ja mekaaniset laitteet.

Kiinnostuitko?

Kehitetään kilpailukykysi uudelle tasolle.

Referenssit

Asiakkaanamme on helppo olla,

sillä asiakas on meillä

aina ykkönen

Caplan Oy

Olemme automaation
ja mekaniikan asiantuntija
Seinäjoelta