Caplan Oy

Caplan Oy on mekaniikan alan asiantuntija Seinäjoelta. Tarjoamme käyttöönne laajan osaamisemme suunnittelussa sekä sitä tukevissa palveluissa. Näin luomme lisäarvoa tuotteisiinne ja mahdollistamme liiketoimintanne kustannustehokkaan kasvun.

Caplanin tarina

Tarinamme alussa kolme toisilleen tuntematonta poikaa keksivät leikin lomassa erilaisia laitteita ja suunnittelivat niiden toteutusta. Näistä ei varsinaisia tuotteita tullut, mutta kipinä suunnitteluun ja tekemisen halu oli syntynyt. Myöhemmin lelut vaihtuivat suurempiin ja mekaniikan ymmärrys sekä erilaisten valmistustekniikoiden soveltaminen alkoivat kiinnostaa siinä määrin, että ne alkoivat määrittämään tulevaa koulunkäyntiä ja opiskelua. Opiskelujen jälkeen käytännön kokemusta karttui jokaiselle erilaisissa tekniikan alan töissä.

 

Tarinan henkilöistä kaksi aloittivat, edelleen toisistaan tietämättä, yritystoiminnan suunnittelualalla vuonna 2007. Tällöin perustettiin sekä Harri Sepposen Hisano Engineering että Sami Kankaan KH-Plan Oy. Vuosien varrella yksinyrittäminen tuli molemmille tutuksi ja alkoi elää ajatus yritystoiminnan kehittämisestä ja kasvattamisesta.

Samoissa työtehtävissä tavatessaan, alkoi keskustelu kääntyä molempien samansuuntaisiin kokemuksiin ja huumorilla heitetty ajatus fuusiosta jäi elämään. Tämän jälkeen alkoi varsinainen mietintä mahdollisesta yhteistyöstä ja sen muodoista. Tässä vaiheessa tarinan kolmas poika, Jani Erkkilä, liittyy kuvioon. Harri oli tutustunut Janiin jo mopoaikoina ja tiesi hänen osaamisensa sekä persoonansa soveltuvan hyvin perusteilla olevaan yhteistyöhön. Pitkien keskusteluiden ja huolellisen suunnittelun jälkeen kolmikko päätti lähteä kehittämään liiketoimintaa kohti yhteistä unelmaa.

 

Caplan Oy:n toiminta alkoi 1.9.2015. Toimintaamme ohjaa yhä intohimo kehittämiseen ja suunnitteluun sekä tekemisen halu. Kehitämme yhdessä asiakkaidemme kanssa uusia tuotteita, olemme mukana useissa erilaisissa projekteissa ja samalla myös kasvamme yrityksenä. Nykyään olemme mekaniikan alan asiantuntijaorganisaatio suunnittelussa sekä sitä tukevissa palveluissa. Koska haluamme Etelä-Pohjalaisella jämptiydellä tarjota kumppaneillemme enemmän, olemme kiteyttäneet tahtotilamme seuraavasti:

Tahdomme olla osaavin, luotettavin ja parhaiten toimintaanne tukeva yhteistyökumppani.
2015

Perustettu

12

Asiantuntijaa

562

Liikevaihto 2017 K/€

89

Kasvu / %

Caplan työnantajana

Kasva mukanamme! Olemme kasvuyritys, jossa on vain ”yhden kerroksen” väkeä. Markkina-alueemme sijaitsee pääosin kotimaassa ja työllistämme tällä hetkellä kymmenen suunnittelualan ammattilaista.

 

Asiakaskuntamme on laaja ja edustaa monipuolisesti eri teollisuuden aloja. Näin voimmekin tarjota monipuoliset tehtävät ja taata, että työ on mielenkiintoista ja antaa hyvät mahdollisuudet ammatilliseen kehittymiseen.

 

Olemme kehittäneet toimintaamme varten juuri meille sopivan toimintatavan, joka on suoraviivainen, tehokas, mutta silti joustava. Toimintapamme yhdessä sähköisen toimintaympäristömme kanssa auttavat meitä keskittymään vain olennaiseen.

 

Teemme myös järjestelmällistä sisäisen toimintamme tuotekehitystä, jotta olemme organisoinnin edelläkävijä myös tulevaisuudessa. Haluamme olla asiakkaillemme paras yhteistyökumppani ja haluamme olla myös paras työnantaja!

Caplan työpaikkana

Caplanin tiimiin keväällä 2016 liittyi ”ensimmäisenä” työntekijänä insinööri Ismo Rajala. Ismo kommentoi kahden vuoden työskentelyään Caplanilla seuraavasti:

Caplanilla on positiivinen ja rento, mutta myös todella osaava ja ammattitaitoinen tiimi, jossa on mukava työskennellä. Tehtävät ovat olleet monipuolisia ja mielenkiintoisia. Alan uusimmat työkalut helpottavat ja tehostavat työskentelyä. Caplanilla panostetaan osaamiseen, joten jokaisella on hyvät edellytykset edelleen kehittää ja lisätä omaa osaamistaan.

Ismo Rajala
insinööri
Caplan Oy

Avoimet työpaikat

TYÖPAIKKAILMOITUS – LUJUUSLASKIJA JA SUUNNITTELIJA

LUJUUSLASKIJA

Haemme kokenutta lujuuslaskijaa / FEM-asiantuntijaa Seinäjoen toimistollemme. Vastaat osaltasi asiakkaidemme laitteiden rakenteiden ja ohutlevytuotteiden lujuuslaskennasta sekä tuet suunnittelutiimimme toimintaa. Työssäsi osallistut myös mekaniikkasuunnittelumme projekteihin.

Olet koulutukseltasi insinööri tai DI ja sinulla on muutaman vuoden kokemus teknisestä laskennasta sekä hyvä käsitys rakenteiden käyttäytymisestä erilaisissa olosuhteissa. Solid Works Simulation Professional käyttökokemus katsotaan eduksi.

 

SUUNNITTELIJA

Haemme mekaniikkasuunnittelijaa Seinäjoen toimistollemme. Toimit mekaniikkasuunnittelutiimissämme pääsääntöisesti kone- ja laitesuunnittelussa sekä laitteiden alumiini- ja teräsrakennesuunnittelussa.

Sinulla on teknikon, insinöörin tai diplomi-insinöörin koulutus ja kokemusta mekaniikkasuunnittelusta. Tunnet kone- ja laitetekniikassa käytettävät komponentit sekä kykenet käyttämään sujuvasti vähintään yhtä käytössämme olevista suunnitteluohjelmistoista. Hydrauliikan ja pneumatiikan tuntemus katsotaan eduksi.

 

Molempiin tehtäviin tarjoamme onnistumisien tueksi toimivan organisaation hyvin hoidetussa yrityksessä, mielenkiintoiset työtehtävät ja mahdollisuuden vaikuttaa ammatilliseen kehittymiseen.

 

Lähetä ansioluettelo ja vapaamuotoinen hakemus palkkatoivomuksella osoitteeseen caplan@caplan.fi. Oikea tekijä saa paikan välittömästi. Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Jani Erkkilä. Yhteystiedot: 050 308 9950 tai jani.erkkila@caplan.fi.

Henkilöstö

Jani Erkkilä, toimitusjohtaja, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

Jani Erkkilä

toimitusjohtaja
+358 (0)50 308 9950
jani.erkkila[ at ]caplan.fi

Sami Kangas, suunnittelupäällikkö, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

Sami Kangas

suunnittelupäällikkö
+358 (0)40 592 5849
sami.kangas[ at ]caplan.fi

Harri Sepponen, markkinointipäällikkö, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

 Harri Sepponen

markkinointipäällikkö
+358 (0)50 545 0204
harri.sepponen[ at ]caplan.fi

Ismo Laitila, suunnittelija, Caplan Oy

Ismo Rajala

suunnittelija

Kimmo Talja, suunnittelija, Caplan Oy

Kimmo Talja

suunnittelija

Heikki Laitila, suunnittelija, Caplan Oy

Heikki Laitila

suunnittelija

Teemu Södergård, suunnittelija, Caplan Oy

Teemu Södergård

suunnittelija

Jouni Ojala, suunnittelija, Caplan Oy

Jouni Ojala

suunnittelija

Jukka Kuhalampi, suunnittelija, Caplan Oy

Jukka Kuhalampi

suunnittelija

Rainer Riihikangas, suunnittelija, Caplan Oy

Rainer Riihikangas

suunnittelija

Juha Keski-Luopa Caplan Oy

Juha Keski-Luopa

suunnittelija

uusi_tyontekija_jolla_ei_viela_kuvaa_caplan_oy

Olisitko sinä seuraava?

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

Caset

Asiakkaidemme

menestystarinoita

Palvelut

Mekaniikan

huippuosaamista

suunnitteluun