Automaatiosuunnittelu

Automaatiosuunnittelu on suunnattu koneita ja laitteita valmistaville yrityksille ja prosessiteollisuuteen. Automaatiosuunnittelumme palvelee pääasiassa koneautomaation ja tehdasautomaation ympäristöissä.

Pitkä kokemuksemme palvelee sinua

Pitkän kokemuksemme ansiosta olemme luotettava kumppani toimintavarman automaatiojärjestelmän kokonaisuuden suunnitteluun. Ylläpito huolehtii automaatiojärjestelmien elinkaaren aikana ajantasaisuudesta ja soveltuvuudesta kaikkiin automaatiotarpeisiin.

Kattava palvelukokonaisuus

Tarjoamme jokaiseen automaatiosuunnitteluvaiheeseen kattavan palvelukokonaisuuden. Automaation palvelutarjontaa voidaan täydentää muun muassa sähkösuunnittelulla, digitaalisilla palveluilla, mekaniikkasuunnittelulla, teknisellä laskennalla ja projektinhallinnalla, jolloin koko työn ulkoistaminen onnistuu vaivattomasti. Digital Twin -tekniikan avulla voimme testata automaatiojärjestelmiä jo suunnittelun aikana ilman katkoksia tuotannossa.

Automaatiosuunnittelun palvelut

Joustava toimintatapamme antaa mahdollisuuden koota juuri tarpeenne ja resurssienne mukaisen palvelukokonaisuuden. Työskentelemme joko itsenäisesti tai osana tiimiänne, aina yhteistyössä kanssanne.

automaatiosuunnittelu-plc-ohjelmointi

PLC-ohjelmointi

Suunnitteletteko automatisointia, mutta automaatiosuunnittelu, PLC-ohjelmointi ja logiikkaohjelmointi sekä käyttöönotto ovat vierasta tai resurssisi rajalliset? Tarjoamme ohjelmointisuunnittelupalveluita logiikoilla ohjattuihin järjestelmiin vuosien kokemuksella.

Olemme Beckhoff Automation Oy:n sertifioitu partneri. Myös muiden valmistajien logiikat ovat meille tuttuja. Autamme mielellämme logiikkajärjestelmän valinnassa jo esisuunnitteluvaiheessa. Näin järjestelmä saadaan vastaamaan todellista tarvetta, ja laajennusmahdollisuudet otetaan huomioon jo alusta lähtien.

automaatiosuunnittelu-hmi

Käyttöliittymät HMI

Jokainen automaattinen järjestelmä tarvitsee käyttöliittymän, olipa se pieni lajitteluyksikkö tai suuri tuotantolinja. Käyttöliittymä tai HMI (human-machine interface) voi olla yksinkertainen operointipaneeli, joka sisältää muutaman painonapin, merkkivalon ja vääntökytkimen, tai moderni ja skaalautuva graafinen kosketusnäyttö.

Käyttöliittymäsuunnittelupalvelumme sopivat pieniin ja suuriin tarpeisiin aina käyttöliittymän esisuunnittelusta graafiseen ohjelmointiin, käyttöönottoon ja käyttökoulutukseen saakka.

automaatiosuunnittelu-servomoottorit

Servomoottorien liikkeenohjaus

Suuri dynamiikka, tarkka paikoitus ja toistotarkkuus, äärimmäisen nopeat kiihdytykset ja jarrutukset. Jos edellä mainitut avainsanat täsmäävät tarpeeseen, on servotekniikka oikea ratkaisu sovellukseenne.

Servotekniikka – yhdistettynä logiikkaohjattuun (PLC) järjestelmään graafisella käyttöliittymällä (HMI) – tarjoaa huippumodernin ympäristön, oli kyseessä sitten testausjärjestelmä tai koneistuskeskus, jolta vaaditaan suuria fyysisiä toistotarkkuuksia tai nopeita suunnanmuutoksia. Asiantuntijamme auttavat aina ratkaisun määrittämisestä käyttöönottoon ja käyttökoulutukseen saakka.

automaatiosuunnittelu-taajuusmuuttajakäytöt

Taajuusmuuttajakäytöt

Mietitkö ratkaisua turhaan tai liian nopeasti pyörivälle moottorikäytölle? Olipa kysymyksessä tuotantolinjan linjamoottori tai kiinteistön HVAC-laite, taajuusmuuttaja tarjoaa ratkaisun ongelmaan.

Taajuusmuuttajakäytöllä tehostetaan moottorikäytön toimintaa esimerkiksi säätämällä moottorin pyörimisnopeus oikeaksi. Näin säästetään tehokkaasti energiaa, ja se näkyy suoraan myös käyttökustannuksissa. Suunnittelupalvelumme on tarkoitettu pääasiassa koneita ja laitteita valmistaville yrityksille kohteisiin, jossa moottorin säätö taajuusmuuttajalla tulee kysymykseen.

automaatiosuunnittelu-konenäkö

Konenäkö

Konenäkö soveltuu käytettäväksi kohteisiin, joissa optinen havainnointi halutaan yhdistää automaatiojärjestelmään. Ohjelmistoympäristöjen kehityksen ansiosta konenäköjärjestelmien käyttö on mahdollista lähes kaikkialla, missä ihmissilmä oli korvaamaton vielä muutama vuosi sitten.

Konenäössä kameratekniikan ”näkö” muunnetaan ohjelmiston avulla halutun muotoiseksi tiedoksi. Tietoa voidaan edelleen analysoida ja käyttää koneenohjauksessa monipuolisesti. Laaduntarkkailussa konenäköä voidaan soveltaa jopa vaativimpiinkin kohteisiin. Konenäöllä voidaan laskea määriä erottamalla kappaleet toisistaan tai tarkkailemaan täyttöastetta esimerkiksi säiliötä kuvaamalla. Konenäkö prosessoi toistuvat, nopeat ja yksitoikkoiset tehtävät säntillisesti.

Toimintatapamme sisältää järjestelmän esitestauksen ennen varsinaisen projektin aloitusta. Esitestaus tuo taloudellista turvaa vaativissa projekteissa. Riippumattomana toimijana kykenemme toimittamaan asiakkaallemme aina parhaiten tarkoitukseen soveltuvan ratkaisun. Konenäköjärjestelmän yhteydessä tarvittavat mekaniikka- ja automaatioratkaisut toimitamme samalla puhelinsoitolla. Asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiinne ja ovat tukena koko järjestelmän elinkaaren esitestauksesta käytönaikaiseen ylläpitoon.

automaatiosuunnittelu-toimintakuvaukset

Toimintakuvaukset

Koneen toiminta on kristallinkirkkaana mielessäsi, mutta kuinka se kerrotaan koneen ohjausta suunnittelevalle taholle? Tähän ongelmaan törmätään automaatiossa toistuvasti. Lähes aina lähtötiedot ovat vajavaiset, mikä hidastaa ja hankaloittaa automaatiosuunnittelutyön aloittamista ja kasvattaa kustannuksia.

Asiantuntijamme laativat laitteenne toimintakuvauksen lähtötietojen ja keskusteluiden pohjalta. Toimintakuvaus luo pohjan tehokkaalle ja määrätietoiselle ohjelmointi- ja käyttöönottoprojektille.

automaatiosuunnittelu-robotiikka

Robotiikka

Robotti tai yhteistyörobotti eli cobotti ratkaisee monet haasteet tuotannon kohteissa ja vapauttaa ihmisen sinne missä häntä eniten tarvitaan. Työturvallisuus ja toimitusvarmuus nousevat robotisoinnin myötä aivan uudelle tasolle.

Kaikille teollisuudenaloille soveltuvana robottitekniikkaa voidaan soveltaa hyvin erilaisiin ympäristöihin. Robotit voivat toimia tehtaassanne kokoonpanossa tai osana tuotantolinjaanne esimerkiksi pick and place / bin picking -tyylisesti. Usein yksitoikkoiset ja toistuvat työvaiheet, kuten hitsaus, hionta ja pakkaus, on järkevä automatisoida väsymättömälle puurtajalle. Työntekijänne kiittävät työn kuormittavuuden pienentyessä, kun robotti hoitaa ergonomialtaan hankalat työvaiheet.

Suunnittelupalvelumme avulla robotti-investoinnin kartoittaminen ja toteutus on kustannustehokasta. Määrittelemme juuri tarpeeseenne soveltuvan tuotantoratkaisun, joka taipuu haasteisiin myös pitkälle tulevaisuudessa. Projektiin sisältyvät simulointipalvelumme tarjoavat teille toimintavarman robottisolun ja käyttöönoton, joka sopii saumattomasti tuotantoonne. Robotti on turvallinen ratkaisu, jonka takaisinmaksuaika on useimmiten helppo laskea. Yhteydenotto asiantuntijaamme on vaivaton tapa saada projektinne liikenteeseen nopeasti.

digitaaliset-palvelut-tiedonkeruu

Tiedonkeruu

Haluttu tieto tai tarve määrittelee tiedonkeruun toteutustavan. Tietoa voidaan kerätä joko automaatiojärjestelmästä, automaatiojärjestelmän ulkopuolisista antureista tai molemmista yhdessä. Hyvin toteutettu tiedonkeruu joustaa analysoinnin ja raportoinnin tarpeiden mukaan.

digitaaliset-palvelut-tiedon-analysointi

Tiedon analysointi

Analysointi on tiedonkeruun tuottaman raakadatan käsittelyä ja jatkojalostamista. Raakadatan määrää voidaan karsia poimimalla sieltä tarpeellinen tieto. Analysoinnissa tarpeellinen tieto jalostetaan tulkittavaan muotoon.

digitaaliset-palvelut-tiedon-raportointi

Tiedon raportointi

Tiedon raportointi antaa käyttäjälle halutut tiedot järjestelmästä. Raportointi tapahtuu listauksina, taulukoina tai graafeina. Se voidaan suorittaa itsenäisesti tulkittavina raportteina tai syöttää tiedot muihin järjestelmiin.

Raportointi voidaan jakaa ajallisen tarpeen mukaisesti kolmeen osaan:

 • Historiallinen tieto
 • Reaaliaikainen tieto
 • Ennusteet
 • Tuotantoraportit
 • Vikaantumisraportit
 • Hälytykset
 • Laitteiston suorituskyky
 • Tilanvalvonta
 • Huoltotarpeet
 • Materiaalin lisätilaukset
 • Kuljetukset
digitaaliset-palvelut-pilvipalvelut

Pilvipalvelut

Tieto on arvokasta ja tarkoitettu vain yrityksenne käyttöönne. Tallennus pilvipalveluna on joustava ja turvallinen tapa pitää tieto tallessa: data on käytössänne missä vain, se on pilvessä hajautettuna useisiin eri sijainteihin, joka estää väärinkäytöt tehokkaasti. Pilvipalvelua käyttämällä vältetään myös oman palvelintilan ylläpito tietosuojan ja jatkuvasti kehittyvän laitteiston kannalta.

digitaaliset-palvelut-etähallinta

Etähallinta

Etähallinta voidaan toteuttaa kahdensuuntaisena tiedonsiirtona. Käytössänne ovat myös IP-kamerat.

digitaaliset-palvelut-tietoturvapalvelut

Tietoturvapalvelut

Kaiken tiedon käsittelyn ja siirron täytyy tapahtua turvallisesti. Käytämme vain testattuja ohjelmistoja tai komponentteja. Kauttamme saat järjestelmän tietoturvatestaukset samassa paketissa alan huippuasiantuntijoiden toteuttamana.

Nosta kilpailukykysi uudelle tasolle

Kotimainen huipputiimimme suunnittelee kanssasi huomisen teknologiaa – asiakkaan innovaatiot, tarpeet ja tavoitteet edellä.

Referenssit

Asiakkaanamme on helppo olla, sillä asiakas on meillä aina ykkönen

Asiantuntijapalvelut

Asiantuntija­palveluidemme avulla täydennät palvelusta juuri sinun tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden