Mekaniikkasuunnittelu

Mekaniikan suunnittelupalvelut

Tarjoamme käyttöönne laajan mekaniikkasuunnitteluosaamisen ja pitkän kokemuksen alalta. Työskentelemme itsenäisesti tai osana tiimiänne, aina yhteistyössä kanssanne. “Tahdomme olla osaavin, luotettavin ja parhaiten toimintaanne tukeva yhteistyökumppani”.

 

Ohjaamosuunnittelu, materiaalin siirtotekniikka, ohutlevysuunnittelu, paineastiasuunnittelu (PED) ja EN1090 -mukaiset rakenteet ovat esimerkkejä toimeksiannoistamme. Valmistusdokumentaation lisäksi pystymme valmistelemaan sopivan materiaalin myös myyntinne ja jälkimarkkinointinne tueksi. Hyvät suunnitelmat vaativat myös kunnon työkalut. Käytössämme on ajanmukaiset Inventor-, Solid Works-, Solid Edge- ja Vertex G4-mekaniikkasuunnitteluohjelmistot.

Näissä voimme olla avuksi:

Ohjaamosuunnittelu

Meillä on kokemusta useiden erilaisten työkoneiden ja traktoreiden ohjaamoiden suunnittelusta. Usein suunnittelun pohjana on muotoilijan tekemä konsepti, jonka toteuttaminen teollisesti valmistettavana tuotteena vaatii erikoisosaamista teräsrakenteiden, erilaisten komponenttien ja muotoilua tukevien sisustusmateriaalien ja lasituksen suunnittelussa. Ohjaamosuunnitteluun liittyy oleellisesti lujuustekninen suunnittelu ja tekninen laskenta sekä valmiin prototyypin testaus.

Materiaalin siirtotekniikka

Caplanilla on vankka osaaminen materiaalin siirtotekniikan alalta. Henkilöstömme on suunnitellut lukuisia kuljettimia, paineilmasiirtojärjestelmiä ja siiloja sekä niihin liittyviä laitteita kuten annostelijoita ja suodattimia.

Ohutlevysuunnittelu

Ohutlevyosaaminen korostuu useimmissa tekemissämme suunnitteluprojekteissa. Ohutlevyjä käytetään hyvin laajasti ja suunnittelijamme osaavat hyödyntää niiden parhaat puolet sekä valita oikean materiaalin tulevaa käyttöä ajatellen, pitäen sisällään alumiinit, ruostumattomat teräkset ja erilaiset rakenneteräkset.

Paineastiasuunnittelu

Meillä on laaja kokemus ja osaaminen erilaisten paineastioiden suunnittelusta paineastialaskennasta teollisuuden käyttöön. Pystymme tarvittaessa hoitamaan koko prosessin, pitäen sisällään paineastian suunnittelun, laskennan, hyväksynnät, tarvittavan valmistusdokumentaation sekä ohjeet.

Valmistusdokumentaatio

Pääsääntöisesti kaikki suunnitteluprojektimme pitävät sisällään tarvittavan valmistusdokumentaation tekemisen. Dokumentaatio toimitetaan tilaajan haluamassa CAD-formaatissa, DXF-leikkausgeometria tiedostoina, pdf-dokumentteina tai lisenssi vapaassa 3D-katselu formaatissa.

Tuotekehitys

Tuotteiden elinkaaren aikana tapahtuva kehitystyö ominaisuuksien parantamiseksi ja valmistuskustannusten pienentämiseksi. Liitymme järjestelmiinne ja toimintatapaanne saumattomasti varmistaen katkottoman tuotannon.

Tuotesuunnittelu

Uusia vaatimuksia vastaava tuote markkinoille hallitusti. Työtavat ja valmistusmenetelmät hallitsemalla haluttu lopputulos tärkeimmät kriteerit huomioiden.

Konseptisuunnittelu

Tuoteidean edelleen kehittely ja suunnittelun lähtökohtien määrittely konseptoimalla havainnollistaa erilaisten rakenne vaihtoehtojen ominaisuudet. Konseptoinnin pohjalta tehtävä katselmointi ohjaa painottamaan haluttuja ominaisuuksia ja ratkaisuja suunnittelussa, jolloin voidaan varmistua siitä, että lopputulos vastaa mahdollisimman hyvin odotuksia.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Jani Erkkilä, toimitusjohtaja, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

Jani Erkkilä

toimitusjohtaja
+358 (0)50 308 9950
jani.erkkila[ at ]caplan.fi

Sami Kangas, suunnittelupäällikkö, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

Sami Kangas

Suunnittelupäällikkö
+358 (0)40 592 5849
sami.kangas[ at ]caplan.fi

Harri Sepponen, markkinointipäällikkö, Caplan Oy | Mekaniikkasuunnittelu asiantuntija Seinäjoella

 Harri Sepponen

Markkinointipäällikkö
+358 (0)50 545 0204
harri.sepponen[ at ]caplan.fi

Caset

Asiakkaidemme

menestystarinoita

Palvelut

Mekaniikan

huippuosaamista

suunnitteluun