Teollisuussuunnittelu kehittää tuotantoa, lisää tehokkuutta ja vähentää kustannuksia

Teollisuussuunnittelu kehittää tuotantoa, lisää tehokkuutta ja vähentää kustannuksia

Caplanin asiantuntijapalvelut tukevat teollisuussuunnittelua osana mekaniikka- ja automaatiosuunnittelupalveluitamme: suunnittelemme ja kehitämme tuotantolinjoja käyttäen apuna Digital Twin -tekniikkaa.

Suunnittelemme Caplanilla huippuunsa hiottua teknologiaa ja prosesseja teollisuuteen, alan prosessien erityispiirteet huomioiden. Palvelukattaukseemmme kuuluu tuotantolinjojen suunnittelu ja kehittäminen niin teollisuuden kuin kone- ja laitevalmistajienkin tarpeisiin.

Teollisuussuunnittelu auttaa yritystä parantamaan prosesseja, kehittämään uusia koneita, laitteita tai tuotemalleja, sekä optimoimaan tuotantoa tai vaikkapa logistiikkaketjuja. Teollisuussuunnittelussa pyrimme löytämään tuotannon pullonkaulat ja niiden perusteella määrittelemään ratkaisut ongelman poistamiseksi.

Testaamme, optimoimme ja kehitämme kokonaisuutena: Oiva apuväline tähän on Digital Twin -teknologia, jonka avulla herätämme tuotteesi tai tuotantolinjasi eloon digitaalisena kopiona. Voimme tehdä sen avulla suunnittelua: testata ja muokata, optimoida ja ennakoida, ilman että se vaikuttaa nykyiseen liiketoimintaan.

Teollisuussuunnittelu avuksi sudenkuoppien välttämiseen

Koska päämäärämme on saada tehokas startti tuotannolle ja välttää mahdolliset ongelmat, teemme suunnittelun huolellisesti. Kun perustus on luotu hyvin, itse tuotanto nopeutuu, tuontantovirheet vähenevät ja aikaa sekä resursseja säästyy.

Tuotantolinjan digitaalisen kaksoiskappaleen (Digital Twin) avulla voimme testata tuotetta tai vaikka koko tuotantolinjaa virtuaalisesti. Virtuaalista testausta voidaan hyödyntää tehokkaasti myös käyttöönottovaiheessa.

Teollisuussuunnittelun avulla teemme siis tuotekehityksestä tehokkaampaa ja koko toiminnasta kestävämpää säästäen sekä aikaa, rahaa että ympäristöä.

Lue lisää Digital Twinin hyödyntämisestä teollisuussuunnittelussa >

Teollisuusprojekti etenee vaiheittain

Teollisuusprojekti etenee tyypillisesti noudattamalla seuraavia vaiheita, jotka mahdollistavat suunnitelmallisen ja tehokkaan etenemisen kohti tavoitetta:

Tarpeen määrittely

Aluksi selvitämme projektin tavoitteet ja vaatimukset. Tässä vaiheessa on olennaista ymmärtää asiakkaan tarpeet ja odotukset sekä määrittää projektin resurssit ja aikataulu.

Tuotantolinjan suunnittelu

Luomme yksityiskohtaisen suunnitelman siitä, miten tuotantolinja tulee toimimaan ja miten se voidaan optimoida tuottavuuden ja tehokkuuden kannalta.

Tuotantolinjan toteuttaminen

Kolmannessa vaiheessa toimimme suunnitellun tuotantolinjan toteutuksen tukena. Tarkka projektinhallinta ja tiivis yhteistyö eri osapuolten välillä varmistaa, että prosessi etenee sujuvasti ja aikataulussa.

Prosessiteollisuuden suunnittelu

Prosessiteollisuuden suunnittelussa toteutamme muun muassa putkistojen, säiliöiden, painelaitteiden, siilojen, erilaisten materiaalin siirtojärjestelmien ja niihin liittyvien laitteiden suunnittelua.

Konesuunnittelu ja laitesuunnittelu

Suunnittelemme tarvittavat koneet ja laitteet, jotka ovat osa tuotantolinjaa ja varmistamme, että suunnitellut koneet ja laitteet vastaavat projektin tarpeita ja että ne ovat turvallisia ja luotettavia käyttää.

Tekninen laskenta

Suunnittelun tukena projektissa ovat asiantuntevat laskentapalvelumme. Niiden avulla varmistetaan, että tuote ja laite toimii oikealla tavalla ja kestää myös todellisessa käytössä. Optimoimalla vältämme materiaalien turhaa menekkiä, mikä säästää sekä kustannuksia että ympäristöä.

Digitaalinen kaksonen (Digital Twin)

Digitaalisen kaksoiskappaleen avulla voimme testata tuotetta tai vaikka koko tuotantolinjaa virtuaalisesti. Lisäksi sitä voidaan hyödyntää tehokkaasti myös käyttöönottovaiheessa. Näin nopeutetaan päätöksentekoa, parannetaan laatua ja säästetään aikaa, rahaa sekä luontoa.

Lue, miten varmistamme teollisuusprojektin etenemisen ja valmistumisen sovittujen aikataulujen ja muiden resurssien puitteissa. >

Caplanin palvelut tuovat lisäarvoa projektisi eri vaiheisiin

Meillä teollisuussuunnittelun lähtökohtana on aina asiakas. Tarjoamme kokonaisvaltaiset palvelut suunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon asti. Oli suunnittelutarpeesi suuri tai pieni, me Caplanilla haluamme auttaa sinua ratkaisemaan sen parhaalla mahdollisella tavalla. Käytössäsi on asiantuntijoidemme vankka osaaminen automaatiosta ja mekaniikasta. Tutustu alta tarkemmin palveluihimme ja ota yhteyttä.

Kokonaispalvelumme teollisuusprojektien suunnitteluun:

Mekaniikkasuunnittelu >
Automaatiosuunnittelu >
Tekninen laskenta >
Digital Twin >
Teollisuuden projektinjohto >